Vieta Vestuvėms

Restoranas “Medininkai” – aristokratiškai ir jaukiai vestuvių šventei

Švęsdami su artimiausiais žmonėmis dažniausiai laiką norime leisti jaukioje aplinkoje, ypač per savo vestuves. Porai ši diena – naujo gyvenimo pradžia, atmintyje liekanti ilgam, tad norisi, kad ir artimiems žmonėms, su kuriais jaunieji dalinasi savo švente, ji būtų jauki, įsimintina bei asocijuotųsi tik su ta pora, kuri tą dieną susieja savo gyvenimus.

medininkai restoranasJeigu svajojant apie vestuvių šventę iškyla aristokratiškos ir prabangios puotos vizija – yra vieta, kurioje ši vizija gali tapti realybe. Vilniaus senamiesčio širdyje įsikūrusiame keturių žvaigždučių viešbutyje “Europa Royale Vilnius” yra vienas seniausių miesto restoranų “Medininkai”. Apsuptas barokinio Vilniaus miesto skliautų, restoranas primena apie senovės lietuvių istoriją ir kviečia trumpam pasijusti jos dalimi. Restoranas “Medininkai” įkurtas dar XVI amžių menančiame pastate, kuriame galima jausti aristokratiškų namų dvasią.

Pasirinkta vieta vestuvių šventei atspindi jaunųjų būdą, požiūrį į gyvenimą ir santykį su artimais žmonėmis. Ne visi nori vestuves švęsti taip, kaip kurį kitą savo gyvenimo įvykį – norisi ko nors visai naujo, kitokio ir įsimintino. Restorane “Medininkai” vestuvių šventė gali virsti karališku pokyliu, primenančiu pasaką, kurios pabaigoje parašyta: “Jie gyveno ilgai ir laimingai…” Tokioje vietoje drąsiai galima kurti teminę šventę, pritaikant karališkos puotos stilistiką ar kaukių baliaus motyvus.

Jaukios erdvės – aristokratiškoms vestuvėms

Medininkų” restorane įrengtos skirtingų dizainų salės įtiks net išrankiausiems jaunavedžiams, kurie turi galimybę rinktis vieną iš trijų ar visas tris ten esančias sales: baltąją, didžiąją bei vyno rūsį.

Baltoji salė” – tai šviesi ir jauki erdvė, kur sukurta itin romantiška aplinka. Salėje išlikę autentiški arkiniai langai, šviesūs sendinti baldai, baltomis, dekoruotomis staltiesėmis padengti stalai erdvei suteikia dar daugiau šviesumo ir šilumos.

Didžiojoje salėje” įkurdintas aristokratų valgomasis, puoštas sidabro, bronzos ir krištolo dirbiniais, tapytais skliautais.

Vyno rūsys” yra vienas seniausių Vilniaus miesto vyno rūsių, įrengtas XIV amžiuje. Tokioje aplinkoje kiekvienas šventėje dalyvaujantis svečias jausis jaukiai ir maloniai.

Galimybė rinktis vietą jaunavedžių artimiesiems ir svečiams leidžia jaustis jaukiai ir laisvai – šios erdvės yra atskirtos nuo pašalinių žmonių žvilgsnių. Autentiškumu spinduliuojanti aplinka skirta išskirtinėms vestuvėms, kurias ilgai prisimins ne tik jaunieji, bet ir jų svečiai.

Pasirinkus šią vietą jauniesiems tikrai nereikia jaudintis dėl oro: jei lyja, visą šventę galima organizuoti pastato viduje, jei oras puikus – vidiniame kiemelyje. Šioje lauko erdvėje galima pasigrožėti XVIII amžiaus pastatu ir jame išlikusiomis sgrafito piešinių detalėmis, kurios dar labiau papuoš šventinę aplinką.

Gardžios ir estetiškai patrauklios vaišės

Vestuvių šventei pasirinkta vieta privalo derėti ne tik su vestuvių tema, bet ir su patiekiamomis vaišėmis, kad jos gražiai įsikomponuotų į bendrą visumą. “Medininkų” restorane galima rasti gurmaniškų, aristokratiškoms vaišėms tinkančių patiekalų. Restorano šefė pasirūpins, kad net patiekiamas maistas leistų šią dieną jaustis tikrai ypatingai ir nekasdieniškai. Vien tik čia uosti kvapai primins Jums ypatingus gyvenimo pokyčius žymintį momentą.

Jaunavedžiai iš gausaus, elegantiško meniu gali rinktis tai, kas jiems labiausiai patinka, o virtuvės šefė visada patars ir padės šventinį stalą paruošti taip, kad patenkinti liktų visi šventės dalyviai.
Restorano “Medininkai” šefė Barbora Šafranavičienė pataria vaišes rinktis pagal tai, kokius svečius kviesite. “Kiekviena vestuvių šventė yra skirtinga, tad ir vaišes galima rinktis įvairias: kam norisi didelio ir gausaus stalo, o kam lengvų, itin estetiškai paruoštų užkandžių. Vestuvėms stengiamės pateikti kuo įvairesnį meniu, kad būtų didesnė pasirinkimo galimybė”, – pasakoja B. Šafranavičienė.

Vestuvių meniu tendencijos kasmet keičiasi, atsiranda vis daugiau naujovių, atsisakoma sotaus ir perkrauto stalo. “Medininkų” restorano virtuvė siekia neatsilikti nuo naujausių tendencijų, bet supranta, kad ir senosios vaišių tradicijos vis dar gyvos. Pasak restorano šefės, jaunimas dažniausiai renkasi įdomesnius ir įvairesnius patiekalus, dailias užkandėles, tuo tarpu vyresnieji linkę pasitikėti tradicijomis – gausiai nukrautu vaišių stalu. “Norintiems lengvų vaišių, visada galime pasiūlyti įvairių vieno kasnio užkandėlių, suktinukų, paštetų. Mes patys gaminame įvairių rūšių paštetus, todėl jie bene dažniausiai pasirenkami iš gausaus valgiaraščio. Vestuvių šventei siūlome ir kasdienybėje labai retus patiekalus, tokius kaip stirnienos, ančiuvių ir kiaušinių pyragą, sterko paštetus su daržovėmis ir pan. Siūlome daug skanių ir akiai patrauklių užkandėlių: mažuose indeliuose pateikiame mažus aštuonkojus su saulėje džiovintais pomidorais, maža bulvyte ir pipiriuku; įvairių sumuštinukų bei vėrinukų. Siekiame išlaikyti kuo geresnį estetinį patiekalų vaizdą – tai labai svarbu, ypatingai per vestuves”, – pasakoja Barbora Šafranavičienė.

Restorano meniu gausus ir įvairus, siūlomi europietiškos bei tradiciniai lietuviškos virtuvės patiekalai, puošnūs šventiniai desertai. Kiekvienas patiekalas – tarsi šedevras, išsiskiriantis savo skoniu bei originaliu pateikimu. Per savo vestuves galite pasijusti lyg puotautumėte su pačia Marija Antuanete…

Apie grožio klubą

Apie Vestuves

Visos svarbiausios detalės tobulos vestuvių šventės planavimui ir įgyvendinimui be rūpesčių!

Komentarai

Spauskite čia ir komentuokite